Održano javno predavanje i poludnevna radionica u Osijeku

Javno predavanje naziva “Nasilje nad ženama” održano je 29. travnja, 2014. godine u Maloj vijećnici u Osijeku. Predavačica je bila članica Ženske sobe, Maja Vukmanić Rajter, voditeljica Centra za žrtve seksualnog nasilja.

Cilj ovog predavanja bilo je upoznavanje prisutnih sudionica i sudionika s osnovnim pojmovima vezanim uz neravnopravnost žena i nasilja nad ženama.

Javno predavanje održano je uz podršku Povjerenstva za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije, a sastavni je dio projekta Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske “Moj glas protiv nasilja”/“My voice against violence”, koji financijski podržava Europska unija (u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – Progress). Ženska soba i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje partnerske su organizacije na projektu “Moj glas protiv nasilja”.

Istog dana  u Osijeku u Centru za profesionalnu rehabilitaciju je održana i poludnevna radionica naziva “Prevencija nasilja nad ženama”, također u sklopu projekta “Moj glas protiv nasilja”. Poludnevnu radionicu za ruralne i nezaposlene žene vodila je članica Ženske sobe, Antonija Hojt Ilić. Kroz interaktivan rad, Antonija Hojt Ilić upoznala je sudionice radionice s oblicima nasilja nad ženama te mitovima i predrasudama vezanim uz nasilje. Posebno je upoznala prisutne s načinom i postupkom prijave nasilja relevantnim institucijama i službama.



Pisane vijesti | Projekt "Moj glas protiv nasilja"