Predstojnica Ureda mr. sc. Helena Štimac Radin na sastanku povjerenstava istočne Slavonije i Baranje

Predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH mr. sc. Helena Štimac Radin sudjelovala je 20. travnja 2007. u Slavonskom Brodu na sastanku Povjerenstava za ravnopravnost spolova istočne Slavonije i Baranje, koji je organiziralo Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije.


Na sastanku se razgovaralo o programima rada i teškoćama s kojima se u svome radu susreću županijska povjerenstva za ravnopravnost spolova. Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije Zdenka Bošnjak i članice Povjerenstva Branka Mihić i Snježana Pavelić-Čikardić istaknule su nužnost osnivanja skloništa za žrtve obiteljskog nasilja u Slavonskom Brodu.

Ravnateljica Centra za profesionalnu rehabilitaciju Osijek Marina Bem-Kovačević predstavila je rad osječkog Skloništa za zaštitu žrtava obiteljskog nasilja.

Predstojnica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin upoznala je prisutne s aktivnostima Ureda, kao i s novom Nacionalnom politikom za promicanje ravnopravnosti spolova 2006.-2010. te istaknula ulogu županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova pri provedbi politike ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini.

Na sastanku je sudjelovala i zamjenica župana Brodsko-posavske županije prof. Suzana Bilić Vardić, predstavnice i predstavnici Povjerenstva za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonske županije, te Gordana Matanović, predsjednica nevladine udruge «Udruga Brod» iz Slavonskog Broda.