Predstavljen projekt "Žene jugoistočne Europe u mreži za ruralni razvoj"

U utorak 05.06. u Hrvatskom domu u Slatini Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije organiziralo je predstavljanje projekta "Žene jugoistočne Europe u mreži za ruralni razvoj". Projekt provodi GTF Regionalni centar za jednakost spolova iz Zagreba u partnerstvu sa sedam organizacija iz sedam zemalja regije.

Cilj projekta je doprinijeti poboljšanom sudjelovanju žena u ruralnom razvoju i osnaženju ruralnih žena u 7 zemalja Jugoistočne Europe, a svrha projekta je postaviti metode i alate strateškog okvira korištenih kao potpora umrežavanju žena u ruralnom razvoju WoRD, sudjelovanje u postojećim, planiranim ili potencijalnim LAG-ovima u prodručjima 7 zemalja Jugoistočne Europe.

Uvodničarka i facilitatorica bila je Desa Kolesarić, predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova, koja je istaknula važnost edukacija na lokalnoj razini i umrežavanje i međusobnu suradnju ključnih dionika što je bio i dio zaključaka skupa.

Projekt je predstavila izvršna direktorica Regionalnog centra za jednakost spolova Mary Ann Rukavina Cipetić, a na predstavljanju je sudjelovala i Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić. Priliku za predstavljanje svoga rada i problematike svakodnevnog djelovanja imali su i sudionici kojih je bilo u velikom broju, većinom žene iz ruralnih područja.

 

Iz medija:

http://www.virovitica.net/danas-u-slatini-predstavljanje-projekta-zene-jugoistocne-europe-u-mrezi-za-ruralni-razvoj/19085/
http://www.slatina.net/v3/index.php/zene-jugoistocne-europe-u-mrezi-za-ruralni-razvoj/
http://www.vpz.com.hr/2012/06/05/u-slatinskom-hrvatskom-domu-predstavljen-je-projekt-%E2%80%9Ezene-jugoistocne-europe-u-mrezi-za-ruralni-razvoj-ciji-je-provoditelj-regionalni-centar-za-jednakost-spolova-hrvatske/
http://www.pitomaca.hr/vijesti/1304
http://viroviticaonline.com/u-slatini-predstavljen-projekt-zene-jugoistocne-europe-u-mrezi-za-ruralni-razvoj/19094/
http://www.prs.hr/index.php/suradnja/povjerenstva-i-odbori/225-posjet-viroviticko-podravskoj-zupaniji