U Virovitičko-podravskoj županiji održan sastanak na temu ravnopravnosti spolova i suzbijanja rodne diskriminacije

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske, Višnja Ljubičić, posjetila je u ponedjeljak, 8. prosinca, Virovitičko-podravsku županiju.

Tom prilikom, u županijskoj velikoj vijećnici, održan je sastanak na kojem je bila riječ o problemima s kojima se susreće na terenu, te o naporima i aktivnostima koje se poduzimaju radi postizanja ravnopravnosti spolova, odnosno ukidanja rodne diskriminacije, kako na području Virovitičko-podravske županije, tako i na području cijele Republike Hrvatske.

-Problem ravnopravnosti spolova najizrazitiji je u području rada i zapošljavanja. To je jednim dijelom uzrokovano i recesijskom krizom koja se produžila u Republici Hrvatskoj. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, radna aktivnost žena je niža nego muškaraca, a problem je što gotovo 2/3 visokoobrazovanih žena završavaju na burzi rada – istaknula je Pravobraniteljica Ljubičić.

Sastanku su, uz Pravobraniteljicu Višnju Ljubičić, prisustvovale zamjenica župana virovitičko-podravskog, Sanja Bošnjak i predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova, Desa Kolesarić.

Preuzeto sa: virovitica.info

http://www.vpz.com.hr/2014/12/08/u-viroviticko-podravskoj-zupaniji-odrzan-sastanak-na-temu-ravnopravnosti-spolova-ukidanja-rodne-diskriminacije/

http://www.icv.com.hr/2014/12/najveca-neravnopravnost-u-sferi-zaposljavanja/

http://www.virovitica.net/problemi-ravnopravnosti-spolova-najizrazitiji-u-podrucju-rada-i-zaposljavanja/24329/

http://www.slatina.net/ravnopravnost-spolova-i-rodna-diskriminacija/

http://www.lokalnahrvatska.hr/vijest.php?rss=192396

http://domovina333.blogspot.com/