Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Sukladno donesenom Akcijskom planu za provedbu mjera Nacionalne politike za ravnopravnost spolova na području Ličko-senjske županije od 2011. – 2015. godine, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Ličko-senjske županije u suradnji sa Gradom Gospićem, Policijskom upravom Ličko-senjskom i Centrom za socijalnu skrb Gospić u povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, dana 25. studenog 2014. godine na prigodan način je obilježilo spomenuto.

Postavljen je štand sa promidžbenim materijalima i to: brošurama, letcima, balonima i privjescima za ključeve koji su dijeljeni građanima, a sve u cilju buđenja svijesti javnosti o svakodnevnom problemu nasilja nad ženama.

U suradnji da Policijskom upravom Ličko-senjskom u prostorijama Kulturno informativnog centra u Gospiću, održan je stručni skup na temu „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“, koji je namijenjen djelovanju i suradnji institucija u zajednici o postojanju problema obiteljskog nasilja i ukazivanju o potrebi pravovremenog prijavljivanja, te provođenju preventivnih programa s primjerima „dobre prakse“. Na spomenutom stručnom skupu sudjelovali su predstavnici Policijske uprave Ličko-senjske, predstavnici Ličko-senjske županije, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Ličko-senjske županije, predstavnica Općinskog državnog odvjetništva i Prekršajnog suda u Gospiću, predstavnice Centara za socijalnu skrb Gospić i Senj, predstavnik Gospićko-senjske biskupije, te pedagog Osnovne škole dr. Jure Turića Gospić.

Više: http://licko-senjska.policija.hr//MainPu.aspx?id=198861

http://www.licko-senjska.hr/index.php/component/k2/item/320-obiljezavanje-medunarodnog-dana-borbe-protiv-nasilja-nad-zenama