Održana Tematska sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije

U ponedjeljak, 10. studenog 2014. godine u Tuhlju je održana tematska sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije, kojoj je prisustvovala zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek.

Tema navedene sjednice bila je „Žene i Biznis“, a kao gošće sjednici su prisustvovale Hana Grgić iz Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Jasminka Keser, voditeljica službe za financijsku potporu i članica tima za Strategiju razvoja poduzetništva žena 2014. – 2020. godine Ministarstva poduzetništva i obrta te Maja Buconjić Barišić, direktorica tvrtke Detmers kontejner, d.o.o., ujedno i predsjednica KRUG-a Hrvatske udruge poslovnih žena - ogranka za Krapinsko-zagorsku županiju.

Hana Grgić predstavila je istraživanje o zastupljenosti žena i muškaraca na upravljačkim i rukovodećim pozicijama u 168 najznačajnijih trgovačkih društava u Republici Hrvatskoj. Istraživanje je provedeno u okviru EU Progress-projekta «Uklanjanje staklenog labirinta – jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja». Jasminka Keser predstavila je ciljeve i mjere definirane novom Strategijom razvoja poduzetništva žena 2014. – 2020. godine. Maja Buconjić Barišić govorila je o izazovima s kojima se susreću poduzetnice te o radu Udruge poslovnih žena KRUG.

Preuzeto sa www.kzz.hr

Večernji list

www.rhzk.hr