Zapažen nastup predstavnica Koprivničko-križevačke županije na 15. izboru najuzornije hrvatske seoske žene u Ivanskoj

U subotu, 11. listopada je u Ivanskoj u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održan 15. izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Našu županiju su predstavljale najžena Koprivničko-križevačke županije Štefica Horvat te pratilje Petrina Golubić i Vesna Hadelan. Uz naše predstavnice na izboru je bilo još jedanaest kandidatkinja iz pet hrvatskih županija: četiri iz Bjelovarsko-bilogorske, tri iz Vukovarsko-srijemske, tri iz Brodsko- posavske i jedna iz Požeško-slavonske županije. Delegaciju podrške našim predstavnicama predvodile su organizatorica županijskog Festivala žena iz ruralnih područja – predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić i predsjednica županijske Udruge uzorne seoske žene, članica PZRS, Ankica Plečić te Anka Županić i Josipa Rasinec. Značajna je bila i podrška načelnika triju općina: Stjepana Milinkovića, Siniše Pavlovića i Danimira Kolmana s predsjednikom Općinskog vijeća Josipom Mlinarićem. Predstavnice Koprivničko-križevačke županije imale su vrlo dojmljive pojedinačne nastupe, ali i štandove oko kojih je bila najveća gužva, budući da su pripremile velike količine hrane i pića koje su posjetitelji mogli degustirati. Veseloj atmosferi pridonijeli su Franjo Barić i ansambl Podravci, kao i folklorna skupina KUD-a Ždala.

Naše su predstavnice osvojile priznanja za svoje posebnosti. Štefica Horvat dobila je priznanja za najbolje uređen štand i za osobitu brigu o obitelji i međugeneracijsko uvažavanje, Petrina Golubić je osvojila priznanje za najbolju rekonstrukciju narodne nošnje i za osobnu senzibiliziranost prema starinama svojih predaka, dok je Vesna Hadelan dobila priznanje za najbolje spremljene aromatične napitke.

Predsjednica PZRS-a: Verica Rupčić

Opširnije na www.kckzz.hr