Predstavljanje projekta „Moj glas protiv nasilja“ Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH

Na poziv Vladinog ureda za ravnopravnost spolova predsjednica županijskog PZRS Verica Rupčić je sudjelovala na predstavljanju projekta „Moj glas protiv nasilja“ te promociji tv i radio spota „Prašina“.

Projekt „Moj glas protiv nasilja“ predstavile su: mr.sc. Helena Štimac Radin, ravnateljica Vladinog ureda za ravnopravnost spolova; Nataša Bijelić, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraţivanje i Paula Zore, Ženska soba – Centar za seksualna prava.

Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske krenuo je u provedbu projekta „Moj glas protiv nasilja“, odobrenog za financiranje u okviru natječaja „Podrška informacijskim i komunikacijskim aktivnostima usmjerenim na uklanjanje nasilja nad ženama“ Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost (PROGRESS) Europske komisije.

Dvogodišnji projekt provodi se u suradnji s partnerskim organizacijama Ženska soba – Centar za seksualna prava i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje iz Zagreba. Glavni cilj jest podizanje svijesti javnosti o neprihvatljivosti svih oblika nasilja nad ženama i djevojkama uključujući obiteljsko nasilje i odašiljanju poruke o nužnosti nulte tolerancije na sve oblike rodno uvjetovanog nasilja.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova

Opširnije na www.kckzz.hr