Uzorne seoske žene obilježile Dan županije

Najuzornija seoska žena Anka Županić i prva pratilja Josipa Rasinec su na osobit način sudjelovale u proslavi Dana županije.

Uoči svečane sjednice u predvorju Domoljuba su postavile štand ukrašen svojim ručnim radovima i tradicijskim elementima te domaćom hranom i kolačima, kojima su počastile sudionike i goste svečanosti. Darivale su goste pisanicama uz Uskrsne čestitke. Izazvale su veliko zanimanje prisutnih, koji su pokazali interes za sve ponuđeno, kao i za narodne nošnje uzornih žena te iskoristili priliku za fotografiranje.

Uzorne seoske žene uz podršku predsjednice Ankice Plečić te predsjednice PZRS Verice Rupčić i članice Marije Mlinarić sudjelovale su i na manifestaciji “Tradicija naših starih”. Ostvarile su zapažen nastup i na svojem štandu ugostile mnoštvo posjetitelja, koji su se okrijepili domaćom hranom i napitcima, kao i kolačima spravljenima po tradicijskim receptima, a sve to pripremljeno na njihovim obiteljskim gospodarstvima.

U večernjim satima su bile gošće na izložbi pisanica i ukrasa, koje je tradicionalno upriličila Udruga žena Prugovac povodom Uskrsa.

Predsjednica PZRS-a
Verica Rupčić

Opširnije na www.kckzz.hr

www.djurdjevac.eu