Večer zahvale najuzornije seoske žene 2013.g. Anke Županić

Najuzornija seoska žena Korivničko-križevačke županije za 2013.g. Anka Županić je priredila večeru zahvalnosti u novigradskom Lovačkom domu.

Večeri je prisustvovao predsjednik Općinskog vijeća Novigrada Podravskog Željko Vuljak, koji je naglasio važnost ovog projekta i izrazio zadovoljstvo što je najuzornija seoska žena iz Novigrada te će se i ovogodišnji izbor održati u ovoj općini. U ime župana nazočne je pozdravila izaslanica Vesna Peršić Kovač, koja je prenijela ispriku župana Darka Korena zbog nemogućnosti dolaska. Predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić je zahvalila najuzornijoj seoskoj ženi Anki Županić i njezinoj obitelji za organizaciju večere i druženja, kao i na velikom angažmanu u različitim prigodama kada je promovirala izbor i svoju titulu.  Izrazila je zadovoljstvo druženjem kandidatkinja i prijateljstvima, koja su se razvila nakon izbora. Između ostaloga, to je dokaz da je ovaj projekt koristan i uspješan. To je jedina prilika gdje žene s područja cijele županije, koje žive na selu, mogu pokazati sve što rade, kao i svoju kreativnost i društveni angažman. Povjerenstvu kao organizatoru priredbe, važno je da žene budu zadovoljne i da se druže, ali i pomažu jedna drugoj u svemu što čini njihove živote. Pozvala je sve nazočne da promoviraju izbor i da aktivno rade na animiranju žena, kako bi se kandidirale za ovogodišnji izbor.

Najuzornija seoska žena Anka Županić je zahvalila svima na dolasku te naglasila da dijeli sreću sa svim kandidatkinjama, kako u zajedničkim druženjima, tako i u cjelokupnom projektu pa i u osvajanju lente. “Posebno me je veselilo i bila mi je velika čast već samo sudjelovanje na 3.izboru najuzornije seoske žene naše županije, gdje sam predstavljala svoju obitelj, udruge čija sam članica, ali i svoju općinu Novigrad. Lenta najuzornije seoske žene Koprivničko-križevačke županije meni je poticaj za moj daljnji rad, veliko je priznanje meni osobno, ali i mojoj obitelji, koja mi je velika podrška. Velika je to čast, ali i obveza opravdanja ukazanog mi povjerenja, kao i promoviranja ovoga projekta te animiranja žena, koje će se kandidirati na idućim izborima najuzornije seoske žene.”- istaknula je Anka.

Večeri i druženju su prisustvovale natjecateljice iz naše županije, predsjednica nacionalne Udruge UHSŽ Željkica Golubić i predsjednica županijske Udruge uzorne seoske žena Ankica Plečić, suprug Dragutin, kćeri Dragana i Ivana te mnoštvo prijatelja.

Za veselu atmosferu se pobrinuo glazbeni sastav “Aurora”, uz koji se pjevalo i plesalo, a druženje je potrajalo do sitnih sati.

PREDSJEDNICA PZRS: Verica Rupčić

Opširnije na www.kckzz.hr