Druženje u Svetom Ivanu Žabnu

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova je gostovalo u Sv.Ivanu Žabnu na druženju, koje su organizirale njihove predstavnice na 3. izboru najuzornije seoske žene te udruge i Općina.

Snježana Hiržin, 2. pratilja i kandidatkinja Zlata Kušec, bile su domaćice večeri zahvale, na kojoj je bilo mnoštvo gostiju. Druženje je uveličao i župan Darko Koren, koji je zahvalio domaćicama na okupljanju udruga i prijatelja na druženju, kao i na njihovom sudjelovanju na županijskom izboru najuzornije seoske žene. Naglasio je važnost ove manifestacije, kojoj je cilj potaknuti što veći broj seoskih žena da se uključe te na taj način promoviraju kvalitetu života na selu. Goste je pozdravio i načelnik-domaćin Vladimir Oguman. Predsjednica PZRS Verica Rupčić je zahvalila na inicijativi i organizaciji druženja uz naglasak kako je intencija Povjerenstva upravo takvo okupljanje, na kojemu žene koje su sudjelovale u izboru prenose svoje zadovoljstvo i svoja iskustva te na taj način animiraju žene za kandidature na slijedećim izborima. Također je naglasila važnost cjelokupnog projekta izbora najuzornije seoske žene jer je to jedina prilika gdje žene prikazuju svoj život. Predstavljaju prije svega sebe, svoju obitelj, gospodarstvo, svoje selo, općinu pa i našu županiju. Prilika je to da se pokaže sve ono što žene svakodnevno rade, čime se bave, njihova kreativnost, svestranost i društveni angažman. A posebni naglasak  PZRS kao organizator daje očuvanju tradicije i kulturne baštine. Predsjednica je pozvala sve nazočne žene da pripremaju kandidature za ovogodišnji izbor, ali i da stečena saznanja prenesu u svojim okruženjima.

Predstavljene su udruge, koje djeluju na području općine, a kulturno-umjetnički program je priredio KUD Sveti Ivan Žabno.  U nastavku večeri  je druženje nastavljeno uz razne delicije, koje su pripremile Snježana i Zlata, ali i domaće udruge.

PREDSJEDNICA PZRS-a:
Verica Rupčić

Opširije na www.kckzz.hr