Održana sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko – srijemske županije

U Vukovaru u maloj županijskoj vijećnici održana je prva ovogodišnja sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko - srijemske županije.

Na sjednici je mr.sc. Ivana Ćurković, tajnica Županijskog povjerenstva predstavila Prijedlog plana rada za 2014. i 2015. godinu koji će biti daljnja osnova za aktivnosti u narednom periodu. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova istaknulo je aktivnosti za koje smatra da su prioritetne u Vukovarsko – srijemskoj županiji za razdoblje 2014. i 2015. godina, te njihovom provedbom, u nekim segmentima, će se omogućiti, na županijskoj razini, bolje upoznavanje problematike ravnopravnosti spolova, koja će efikasnije omogućiti ostvarivanje jednakih ljudskih prava, što se postiže uklanjanjem svih oblika diskriminacije na svim područjima, a posebice političkom, gospodarskom, društvenom, kulturnom, građanskom i obiteljskom.

Zamjenik župana i predsjednik Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko – srijemske županije, Đorđe Ćurčić, čestitao je svim članicama Povjerenstva nadolazeći Međunarodni dan žena i istaknuo kako danas više no ikad, važno je podsjetiti kako sva prava, koja žene danas imaju, nisu bila jednostavno „data", za njih su se morale izboriti, a ta borba često je bila žestoka i teška.

Opširnije