U Hrvatskoj svaka treća žena doživi neku vrstu psihičkog ili fizičkog nasilja u obitelj

Obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama - Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije sudjelovalo je na javnoj akciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Akciju je organizirala udruga S.O.S. Virovitica u sklopu projekta I will – I know – I can financiranog od strane Europske unije, a održana je 25.11. u vremenu od 10 do 12 sati ispred Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici.

Cilj  ove aktivnosti je informirati javnost o problemu rodno uvjetovanog nasilja kao jednog od grubih kršenja ljudskih prava, osigurati bolju zaštitu onih koji/e su preživjeli/e nasilje i eliminirati sve oblike nasilja iz društva i u tom smislu  poslati poruku da za nasilje nema opravdanja te da žrtva nije kriva za to što joj se događa.

Unatoč vremenskim (ne)prilikama, odnosno jakom vjetru i hladnoći, akciju je posjetio velik broj građana kojima su podijeljeni promotivni materijali i koje se kroz razgovor pokušalo senzibilizirati na problem nasilja nad ženama.

Iz medija:

- http://sosvt.hr/2013/11/u-hrvatskoj-svaka-treca-zena-dozivi-neku-vrstu-psihickog-ili-fizickog-nasilja-u-obitelji/

- http://icv.com.hr/2013/11/medunarodni-dan-borbe-protiv-nasilja-nad-zenama/

- http://virovitica.info/obiljezen-medunarodni-dan-borbe-protiv-nasilja-nad-zenama/

- http://www.virovitica.hr/2013/11/25/obiljezen-medunarodni-dan-borbe-protiv-nasilja-nad-zenama-2/

- http://www.slatina.net/medunarodni-dan-borbe-protiv-nasilja-nad-zenama/