PZRS utvrdilo program rada za 2014.g.

Županijsko Povjerenstvo je na redovitoj sjednici utvrdilo Program rada s financijskim planom za 2014.g. Predsjednica Verica Rupčić je naglasila da se program temelji na Akcijskom planu za provedbu mjera Nacionalne politike za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Također je istaknula da se većina aktivnosti i projekata, koji su provođeni kroz godine u prošlom mandatu, nastavlja u predstojećem kalendarskom razdoblju.

Izvijestila je o sudjelovanju PZRS u projektu “Europske mogućnosti za ruralne žene”, koji provode CESI, K zona,  Radio  Kaj i Udruga žena HERA. Seminar za Koprivničko –  križevačku  županiju je održan u Križevcima u sklopu 16. Obrtničkog i gospodarskog sajma pa je zahvalila članicama PZRS Ankici Plečić i Ivanki Perić-Novak, koje su pored nje sudjelovale na seminaru.

Pozvala je članice i članove da se uključe i sudjeluju na Okruglom stolu s temom “Trudna na poslu, STOP diskriminaciji majki na tržištu rada”, koju organizira Udruga Roda i Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina RH+zelena trudnica, u utorak 19.studenoga u 12 sati u Obiteljskom centru u Koprivnici. PZRS je partner u ovom projektu.

Povjerenstvo je donijelo zaključak o obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama pa će se 25.studenog održati tematska sjednica na koju su pozvani predstavnici institucija, koje se bave problematikom nasilja: Policijske uprave Koprivničko-križevačke, Centara za socijalnu skrb, Općinskog i Prekršajnog suda, kao i predstavnici svih medija s područja županije.

Predsjednica PZRS-a: Verica Rupčić

Opširnije