Konstituirano županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova

Pod predsjedanjem Verice Rupčić održana je konstituirajuća sjednica novog saziva županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova, koje je imenovala Županijska skupština na 4. sjednici.

Članice i članovi su: Petra Rožmarić, Miroslav Kovačić, Ankica Plečić, Marija Mlinarić, Gordana Međimorec, Franjo Husinec, Vesna Peršić Kovač i  Ivanka Perić Novak, koordinatorica za ravnopravnost spolova u UDU KKŽ.

Predsjednica je upoznala nazočne s Akcijskim planom za provedbu mjera Nacionalne politike za ravnopravnost spolova za razdoblje od 2011. do 2015.g. kao obvezujućim aktom za rad i aktivnosti Povjerenstva. Također ih je ukratko upoznala s aktivnostima u prošlom razdoblju te izrazila nadu da će započete projekte nastaviti i u ovom mandatu. Naglasila je kako se to prije svega odnosi na problematiku nasilja jer je borba protiv svakovrsnog nasilja, prevencija i rješavanje problema i zbrinjavanja žrtava nasilja svojevrsna okosnica rada PZRS.

Pozvala je članice i članove na aktivan rad u Povjerenstvu i osobni angažman u provođenju zacrtanih projekata, kao i svega onoga što će se javljati kroz različite ideje i prijedloge tijekom mandata.

kckzz.hr