Sudjelovanje predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije na predstavljanju inicijative za organiziranje Ženskog suda pravde u Osijeku

Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije Silvija Dološić sudjelovala je u radu i predstavljaju  inicijative za organiziranje Ženskog suda pravde koja se održala 5. i 6. rujna u Arheološkom muzeju u Osijeku.

Predsjednica povjerenstva je željela dati punu podršku osnivanju takvog suda jer žene su svjedočile o različitim oblicima nasilja i nepravdi koja do sada nisi sankcionirani od nadležnih institucija i društveno priznati kao što su npr; nemogućnost ostvarivanja prava civilnih žrtava rata, progon, prijetnje, izolacija i isključivanje iz zajednice.

Prezentaciju i diskusiju o Inicijativi za Ženski sud vodile su: Katarina Kruhonja, Nela Pamuković, Marijana Senjak i Rada Borić.

Ženski sudovi nastaju unutar civilnog društva i pružaju prostor ženama ne samo da svjedoče o svakodnevnom iskustvu nepravde već i da stvaraju nove koncepte rada i mira.