Župan održao prijem za najžene iz ruralnih područja KKŽ

Povodom nedavno održanog petog po redu Festivala žena iz ruralnih područja Koprivničko – križevačke županije koji je organiziralo Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova uz potporu županijske Udruge uzorne seoske žene, danas je župan Darko Koren održao prijem za predstavnice organizatora i najžene te njihove pratilje.

Osim ovogodišnje najžene Nadice Ivančan iz Molvi i njezinih pratilja Ivančice Kučanda iz Novigrada Podravskog i Marine Picig iz Potoka Kalničkog, župan sa suradnicima primio je i pobjednice iz 2014. godine: Šteficu Horvat iz Ždale, Petrinu Golubić iz Kloštra Podravskog i Vesnu Hadelan iz Rasinje te iz 2013. godine: Anku Županić iz Novigrada Podravskog i Josipu Rasinec iz Virja.
Zahvalivši predsjednici PZRS-a Verici Rupčić i predsjednici Udruge uzorne seoske žene Ankici Pauli Plečić na velikom zalaganju i angažmanu u organizaciji Festivala, župan je rekao:„Županija podržava organizaciju i održavanje ovog Festivala te time želimo poslati neke poruke. Važno nam je da potičemo ruralni prostor otkud vi dolazite i očuvanje tradicionalnih vrijednosti koje proizlaze iz našeg sela“ i naglasio kako je žena važna u društvu, jer je žena temelj svega. Župan je pohvalio i uređenje štandova koje su natjecateljice prezentirale u Goli u okviru Festivala te na „jedan zoran način prikazale sve ono što rade“, a posebno se zahvalio na trudu, ali i iskrenoj ljubavi i zajedništvu sa svojim bližnjima koje doprinose ovakvim rezultatima.
Na ovogodišnjem Festivalu sudjelovalo je 11 žena iz Podravine i Prigorja, a od 2011. godine u projektu je sudjelovalo ukupno 61 žena naglasila je predsjednica Rupčić i dodala obraćajući se pobjednicama Festivala: „Vi ste perjanice svih onih na tisuće vrijednih, marljivih, svestranih, kreativnih, društveno aktivnih i samozatajnih žena koje žive u našoj lijepoj Županiji. Na ovaj način želimo Vam dati priliku da pokažete vaše aktivnosti tijekom vašeg jednog dana, to su osnove koje čine svaku obitelj i kuću, a ovo su dodaci koji čine i krase svaku ženu. Ovim projektom želimo dati dužnu pažnju ženama, s ciljem umrežavanja žena i afirmacije na području cijele Županije“.
Zadovoljstvo podrškom projekta od strane Županije iskazala je i predsjednica Udruge Ankica Paula Plečić te pozvala jedinice lokalne samouprave da prepoznaju vrijednost projekta kako bi se „pokazala različitost života žena u ruralnim područjima, koje su vrlo marljive, svestrane i bave se različitim poslovima, ali njeguju i tradiciju u svojim domovima“.
Na kraju prijema župan i zamjenik Pal podijelili su prigodne poklone pobjednicama i organizatoricama Festivala.

 

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.

Preuzeto sa: www.kckzz.hr