Sjednica PZRS i druženje u "Picoku"

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova je u đurđevačkom hotelu "Picok" održalo proširenu sjednicu, kojoj su prisustvovale sudionice Festivala žena iz ruralnih područja s pratiteljima te suradnici i partneri PZRS. Predsjednica Verica Rupčić je izvijestila o aktivnostima PZRS u ovoj godini, a to je bila prilika da se gosti upoznaju s radom i postignućima Povjerenstva. Posebni naglasak je bio na Festivalu žena iz ruralnih područja, kao najvećem i jednom od najznačajnijih projekata Povjerenstva tijekom posljednjih 5 godina.

Sve sudionice su se aktivno uključile u rad sjednice te su iznijele svoje dojmove s Festivala uz ideje i prijedloge, koje će organizatori provesti na idućem Festivalu. Svima je zajedničko zadovoljstvo sudjelovanja u ovom projektu uz naglasak na pozitivna iskustva upoznavanja i zbližavanja žena međusobno te prilike za pojedinačnu prezentaciju. Sve su žene istaknule da je Festival jako dobro organiziran te su izrazile zahvalnost Povjerenstvu kao organizatoru. Većini žena je to bio izazov jer su prvi puta imale priliku pokazati javnosti svoja postignuća i posebnosti. Istaknule su svoj angažman nakon Festivala u animiranju i pronalasku kandidatkinja za idući Festival.

U raspravu su se aktivno uključili i njihovi pratitelji, koji su im velika podrška u svemu pa tako i na Festivalu, na čemu im je predsjednica posebno zahvalila. Također su se uključili suradnici i partneri. Zajedničko im je razmišljanje da je ovo izuzetno vrijedan i jedinstveni projekt, na koji svi trebamo biti ponosni i koji svakako treba nastaviti. Potrebno je širiti pozitivnu ideju Festivala, kao izuzetno važnog za afirmaciju žena u našoj županiji. Muški dio se samoinicijativno obvezao da će se aktivno uključiti u promociju Festivala na terenu te animiranje žena u svojim sredinama.

Nakon sjednice je u vrlo ugodnom ozračju nastavljeno druženje uz večeru, razmjenu iskustava, razgovor i ples.

Preuzeto sa www.djurdjevac.eu