Tribina “Društveni položaj žena kroz povijest i danas” u Legradu

Na tribini “Društveni položaj žena kroz povijest i danas”, u organizaciji Udruge žena Legrad povodom Međunarodnog dana žena, gostovala je predsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, ujedno i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.

Održala je predavanje o društvenom položaju žena u našem društvu danas. Obradila je različite segmente: od problema s kojima žive žene izložene nasilju, neravnomjerne raspodjele kućanskih poslova i obiteljskih obveza do nasljednih prava i političke participacije žena. Naglasila je važnost jačanja položaja žena, koja mora početi tako da svaka žena u svojoj obitelji i svom okruženju mora aktivno raditi na mijenjanju svega što nije dobro i što ih na bilo koji način čini nezadovoljnima ili diskriminiranima. Također je prezentirala Festival žena iz ruralnih područja te pozvala žene da sudjeluju u ovom jedinstvenom projektu, što je među prisutnima jako dobro primljeno.

Predavanje o položaju žena kroz povijest je održala prof. Marija Sabolić, povjesničarka u Muzeju Grada Zagreba.

Predsjednica UŽ Branka Habek je uz nekoliko lijepih aforizama posvećenih ženama zahvalila svima na sudjelovanju i lijepom odazivu uz najavu daljnjih aktivnosti ove agilne udruge.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županijePreuzeto sa www.kckzz.hr


Iz medija:
 
http://www.kajje.in/udruge-drustva-ustanove/tribina-drustveni-polozaj-zena-kroz-povijest-i-danas
 
http://www.djurdjevac.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=6160:tribina-drustveni-polozaj-zena-kroz-povijest-i-danas-u-legradu&catid=112:razno&Itemid=300