Uspješno završena humanitarna akcija MOBILNI=UKLJUČENI

Županijska Udruga uzorne seoske žene i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova kao organizatori humanitarne akcije MOBILNI=UKLJUČENI su na zajedničkoj sjednici objavili završetak uspješno provedene akcije, u kojoj su prikupljena sredstva za kupnju podizne rampe za prijevoz osoba s invaliditetom na području Koprivničko-križevačke županije.

Upriličeno je svečano uručivanje elektro-hidraulične linearne rampe, koju su u ime organizatora predale predsjednica Udruge uzorne seoske žene Ankica Paula Plečić i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić, a preuzela je u ime Udruge osoba s invaliditetom “Bolje sutra” predsjednica Marija Mraz.

U ime organizatora predsjednica Verica Rupčić zahvalila je svim sudionicima, izvođačima na humanitarnom koncertu i donatorima koji su dali podršku i svojim donacijama učinili korak ka stvaranju jednakih mogućnosti za sve, u ovom slučaju za osobe s invaliditetom, koje su često diskriminirane i nepravedno isključene iz mnogih segmenata života. Napomenula je kako su svim donatorima pored javne zahvale upućene i pojedinačne Zahvalnice, a naglasila je i želju organizatora da se pomogne svima koji se otežano kreću jer će im se korištenjem podizne rampe poboljšati kvaliteta života.

Organizatorima i svim sudionicima je u ime Udruge, ali i svih osoba s invaliditetom koje će koristiti podiznu rampu, zahvalila Marija Mraz istaknuvši važnost ove akcije i ostvareni cilj da se pomogne osobama kojima je otežano kretanje. Ovom rampom olakšati će im se odlazak liječniku, ali i obavljanje svakodnevnih potreba, što će svakako pomoći u podizanju kvalitete života osoba s invaliditetom na području županije. Također pozvala je općine i gradove da se uključe u financiranje prijevoza, kao što to čine općine Gola, Koprivnički Ivanec i Novigrad Podravski te Grad Koprivnica.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova
Koprivničko-križevačke županije

Preuzeto sa www.kckzz.hr

Iz medija:
http://www.kajje.in/kaj-se-dogodilo/svecano-urucena-elektro-hidraulicna-linearna-rampa