Ravnateljica na konferenciji Komisije za ravnopravnost spolova Vijeća Europe u Tallinnu

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjeluje kao moderatorica na godišnjoj konferenciji koja će se u organizaciji Komisije za ravnopravnost spolova Vijeća Europe i Ministarstva za socijalna pitanja Republike Estonije održati od 30. lipnja do 1. srpnja 2016. godine u Tallinnu, Estonija.

Cilj konferencije je rasprava o implementaciji Strategije za ravnopravnost spolova Vijeća Europe 2014.-2017., postignutom napretku i njenom utjecaju te razmjena ideja o prioritetnim područjima Strategije za razdoblje nakon 2017. godine. Ključne teme konferencije vezane su za uvođenje rodno osviještene politike i utjecaj društvenih medija na ravnopravnost spolova.
Ravnateljica će moderirati trećim panelom pod nazivom „Rodno osviještena politika u međunarodnim organizacijama- najbolje prakse i utjecaj na nacionalne politike i strategije“.
Konferenciju će otvoriti Taavi Rõivas, premijer Republike Estonije, dok će kao govornici/e sudjelovati visokopozicionirani/e dužnosnici/e, predstavnici/e međunarodnih institucija (UN Women, EU, EIGE, OESS, Svjetska banka), stručnjaci/kinje i članovi/ice Komisije za ravnopravnost spolova Vijeća Europe.


Više o konferenciji.

 

Najave | Međunarodna suradnja