Projekt „Podrška ravnopravnosti spolova“

U okviru twinning  projekta „Podrška ravnopravnosti spolova“, kojega provode Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH i Finski Institut za zdravstvo i socijalnu skrb, održan je radni sastanak na kojemu je sudjelovala predsjednica Županijske skupštine, ujedno i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.

Na sastanku je uz upoznavanje s finskim partnerima, raspravljano o ciljevima projekta i stvaranju preduvjeta za razvoj rodno osjetljivih javnih politika kroz osnaživanje, umrežavanje i edukaciju županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova. Predsjednica Rupčić je sudionice upoznala s radom i postignućima županijskog Povjerenstva s naglaskom na jedinstvene projekte i suradnju s udrugama civilnog društva, humanitarne aktivnosti te na Festival žena iz ruralnih područja. Uz razmjenu iskustava i primjera dobre prakse, ukazano je i na poteškoće u provedbi zadaća koje su uvrštene u opis poslova županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova, iznalaženje adekvatnih odgovora na potrebe povjerenstava te uspostavljanje čvršće suradnje s ciljem podrške njihovom radu.

Jedna od  planiranih aktivnosti u sklopu projekta  je i edukacija, koju će provesti finske stručnjakinje i stručnjaci u zadnjem kvartalu 2016. godine na osnovu realnih potreba polaznica i polaznika te će se tiskati i praktični priručnik.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova

Preuzeto sa www.kckzz.hr


Iz medija: www.kajje.in