Mr.sc. Helena Štimac Radin, v.d. ravnateljice Ureda sudjeluje na konferenciji „Uključenje ravnopravnosti spolova u akademske i istraživačke organizacije“

U Bruxellesu će se 20. listopada 2016. održati konferencija „Uključenje ravnopravnosti spolova  u akademske i istraživačke organizacije“ na kojoj sudjeluje mr.sc. Helena Štimac Radin, v.d. ravnateljice Ureda za ravnopravnost spolova, kao i predstavnice Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Instituta za društvena istraživanja.
 
Na konferenciji će sudjelovati 170 predstavnika/ca - donositelja odluka u području društveno-ekonomskih i istraživačkih politika Europske unije, uključujući i predstavnike/e Europske komisije, ministarstava, akademskih i istraživačkih organizacija.
 
Pokrenut je i novi on-line sustav GEAR - Gender Equality in Academic and Research koji će biti predstavljen na konferenciji.  GEAR služi kao alat koji daje smjernice i primjere za uvođenje rodne perspektive u organizacijsku kulturu i procedure, a zajednički su ga razvili Europski institut za ravnopravnost spolova i Europska komisija.
 
Organizator konferencije je Europski institut za ravnopravnost spolova.
 

Najave | Sudjelovanje Ureda u aktivnostima EU