Studijska posjeta finskim institucijama za ravnopravnost spolova 8. do 12. svibnja 2017. godine

U okviru provedbe EU twinning projekta „Podrška ravnopravnosti spolova“, v.d. ravnateljice Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin predvodila je višečlano nacionalno izaslanstvo u studijsku posjetu finskim institucijama zaduženim za provedbu politike ravnopravnosti spolova.

Studijska posjeta dio je projekta koji Ured provodi u partnerstvu s finskim Institutom za zdravstvo i socijalnu skrb koji je posjetu organizirao.  Izaslanstvo je uključivalo  koordinatorice za ravnopravnost spolova iz Ministarstva pravosuđa, Ministarstva financija, Ministarstva demografije, obitelji, socijalne politike i mladih, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva gospodarstva i poduzetništva, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i predstavnice Ureda za ravnopravnost spolova.

Cilj studijske posjete bio je upoznavanje s radom institucija koje provode aktivnosti vezane uz ostvarenje ravnopravnost spolova u Republici Finskoj, jačanje vještina i znanja na tom području kao i razmjena iskustava.

Izaslanstvo se sastalo s predstavnicama/ima finskog Ministarstva socijalne skrbi i zdravstva, Ministarstva pravosuđa - Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Ministarstva unutarnjih poslova, Minstarstva okoliša, Ministarstva poljoprivrede i Državnog ureda za statistiku Finske. Izaslanstvo se također susrelo s predstavnicama organizacija civilnoga društva i članicama parlamenta.
Podsjećamo da je Finska prva europska zemlja koja je ženama dala pravo glasa još 1906. godine.

Pisane vijesti | Međunarodna suradnja