Obilježavanje 25. studenoga „Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama“

Predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i potpredsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke, Verica Rupčić, sudjelovala je na tematskoj sjednici “Aktivnosti i mogućnosti za jačanje kapaciteta Nacionalnog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama”, a koju je povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama održao Odbor za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora.

Predsjednica Rupčić prezentirala je rad Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije vezano za pitanja prevencije nasilja te je naglasila važnost suradnje s institucijama koje se bave problematikom nasilja. Rupčić je istaknula i dobru suradnju s Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom te s udrugama, a posebice s udrugama osoba s invaliditetom te je najavila i planirane aktivnosti, kojima će Povjerenstvo obilježiti Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

U četvrtak 23. studenoga na đurđevačkoj tržnici Povjerenstvo će u suradnji s Udrugom Hera, održati javnu akciju u okviru Kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama koja se provodi u okviru projekta “Podrška žrtvama i svjedocima“. Cilj javne akcije je informiranje javnosti o problematici nasilja nad ženama, ali i dostupnost informacija o mogućnosti zaštite, pomoći i podrške osobama koje doživljavaju nasilje. Tijekom akcije građani će moći dobiti informacije o načinu prijave nasilja, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, gdje dobiti savjet i podršku te će se dijeliti promotivno-edukativni materijali svih sudionika akcije. Povjerenstvo sa svojim partnerima, Policijskom upravom i Udrugom osoba s invaliditetom “Bolje sutra”, organizira i Parlaonicu “USUDI SE, POKRENI SE! Reci NE nasilju!”, koja će se održati u petak 24. studenog u 10:00 sati, dvorana COOR Podravsko sunce.