Održano predavanje na temu “Nasilje u obitelji: problem društva, a ne samo pojedinca”

Grad Orahovica i Udruga za zaštitu i promicanje ljudslih prava „Putokaz“ organizirali su u četvrtak 23. studenog 2017. predavanje pod nazivom “Nasilje u obitelji: problem društva, a ne samo pojedinca” koje je održala Desa Kolesarić predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije. Predavanje je organizirano povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji se obilježava 25. studenoga.
Događanju su, uz građane Orahovice, prisustvovali gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin sa suradnicama i predsjednik Gradskog vijeća grada Orahovice Radoje Medenica.
U svojem predavanju predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Udruge SOS, Desa Kolesarić, istaknula je da o problemima obiteljskog i rodno uvjetovanog nasilja treba govoriti kako bi lokalna zajednica prepoznala potrebu zaštite žrtava. Kako bi se to postiglo, potrebno je umrežavanje i međuresorna suradnja kako bi protok informacija bio bolji te kako bi se žrtve osjećale sigurnije, a u konačnici bi se jasno poslala poruka cijelom društvu da za nasilje nema opravdanja.

Više na: http://www.orahovica.hr/posljednje-vijesti/3871-odrzano-predavanje-na-temu-nasilje-u-obitelji-problem-drustva-a-ne-samo-pojedinca