Tajana Broz nova predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova KZŽ

U četvrtak, 22. ožujka 2018. godine u Krapini je održana konstituirajuća sjednica povjerenstva za ravnopravnost spolova na kojoj je za predsjednicu Povjerenstva ponovno izabrana Tajana Broz, a ostali članovi su: Renata Novak, Štefanija Kolar, Nina Gradiški Zrinski, Snježana Romić, Krešimir Škof, Nina Očko, Tatjana Tenšek i Vesna Ostojić.
Povjerenstvo je na konstituirajućoj sjednici donijelo zajedničku izjavu: „Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije podržava ratifikaciju Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te traži da se po ratifikaciji pristupi implementaciji odredbi Konvencije. Posebice tražimo od Vlade Republike Hrvatske da u partnerskom odnosu s jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave pristupi pokretanju skloništa za žene žrtve nasilja u svim županijama koje još nemaju osiguran smještaj. Krapinsko-zagorska županija u proteklom je razdoblju ulagala značajne napore u uspostavu učinkovite podrške ženama žrtvama nasilja u županiji i Konvenciju vidimo kao sveobuhvatni instrument koji će dodatno unaprijediti taj sustav podrške te prevenirati nasilje nad ženama i u obitelji“, stoji u izjavi.
Konstituirajućoj sjednici Povjerenstva nazočila je i zamjenica župana KZŽ Jasna Petek, koja je istaknula kako se nada da će rad Povjerenstva biti konstruktivan kao što je bio i u prošlom sazivu te da ćemo svi zajedno raditi na dobrobit žena, ali i muškaraca u zajednici.

Više na: http://www.kzz.hr/povjerenstvo-za-ravnopravnost-spolova-konst-sjedni