Ravnateljica Ureda na izboru za „Ženu godine“ časopisa ZAPOSLENA

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovala je kao izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića na izboru za „Ženu godine“ koji se u organizaciji časopisa ZAPOSLENA održao u četvrtak, 12. srpnja u hotelu Esplanade u Zagrebu

Odlukom stručnog žirija za „Ženu godine za 2018.” izabrana je psihologinja, psihoterapeutkinja i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, Gordana Buljan-Flander.
Za ovu titulu bile su nominirane i političarka i liječnica Biljana Borzan, znanstvenica Ivana Radačić, članica Uprave Specijalne bolnice Sveta Katarina Jadranka Primorac te vlasnica opatijske agencije Katarina line, Katarina Hauptfeld.

Ravnateljica je čestitala svim kandidatkinjama kao i pobjednici ovogodišnjeg izbora naglasivši važnost ove manifestacije koja već više od dva desetljeća uspješno afirmira niz izuzetnih žena iz različitih područja života, kulture, politike, znanosti, gospodarstva, umjetnosti, a što istovremeno govori i o tome da još uvijek presporo napredujemo kad se radi o postizanju stvarne ravnopravnosti spolova. Predugo upozoravamo koliko veliki doprinos daju žene u profesionalnom i privatnom životu ovom društvu, a koliko malo dobivaju zauzvrat što rezultira još uvijek nepovoljnijim položajem žena.

U svom pozdravnom obraćanju dodala je kako je Vlada Andreja Plenkovića prva u svom programu kao zaseban cilj izdvojila i navela promicanje ravnopravnosti spolova, prije svega promicanje osnaživanja žena, poboljšanje položaja žena na tržištu rada te u političkom i javnom životu, kao i suzbijanje nasilja nad ženama, a vezano uz potonje napravila  značajan iskorak ratifikacijom Istanbulske konvencije.



Iz medija: 

http://www.nezavisni.hr/2018/07/13/zena-godine-za-2018-je-gordana-buljan-flander/
https://www.vecernji.hr/lifestyle/gordana-buljan-flander-proglasena-zenom-godine-1258140
https://www.youtube.com/watch?v=QDpmRGeY3nM
https://direktno.hr/domovina/gordana-buljan-flander-osvojila-nagradu-zena-godine-128228/
ZAPOSLENA - časopis za uspješnu ženu
 

Pisane vijesti