Održan sastanak partnera na projektu „HELPLINE“

Ured za ravnopravnost spolova i udruga B.a.B.e partneri su na projektu „HELPLINE“ - How Expertise Leads to Prevention, Learning, Identification, Networking and Ending Gender Based Violence (HELPLINE).

Dana 11. srpnja održan je partnerski sastanak na kojem je sudjelovala pomoćnica ravnateljice Ureda za ravnopravnost spolova i predstavnice/i partnerskih organizacija, a uz B.a.b.e. i Ured, to su Policijska akademija, Pravosudna akademija, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima. Cilj projekta je osigurati učinkovitu zaštitu i podršku žrtvama rodno uvjetovanog nasilja kroz jačanje sposobnosti za pružanje podrške kao i suradnje svih uključenih u provedbu zaštite.

Projekt „HELPLINE“ financiran je od strane programa Rights, Equality and Citizenship Europske unije i započeo je u studenom 2018. godine te je do sad, osim studijske posjete, izrađena i nova web stranica na domeni  https://stop-nasilju.com/

Internetska stranica zamišljena je kao sigurno online mjesto na kojemu žrtve nasilja, kao i njima bliske osobe, na jednom mjestu mogu pronaći sve relevantne informacije koje uključuju važne telefonske brojeve, prava koja im pripadaju kao žrtvama, informacije o besplatnoj pravnoj pomoći, psihološkoj podršci i sl. Stranica ima upute za sigurno korištenje te omogućava da korisnici pitanja postave anonimno putem foruma, a na pitanja odgovaraju pravnice, vanjske suradnice te psihologinja udruge B.a.B.e.

Na sastanku su predstavljene i aktivnosti koje će se provoditi u sljedećem razdoblju te će se tako organizirati diskusije kroz fokus grupe u organizaciji Policijske i Pravosudne akademije, održat će se pet grupnih diskusija sa stručnjacima, predstavnicama institucija i nevladinih organizacija. Ujedno provest će se i edukacija za volontere za rad na SOS liniji.
 

Pisane vijesti