Iz Karlovca glasno „NE“ nasilju!

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u Karlovcu je predstavljen preventivni projekt „Lily“ #RESPECTUS – SPRIJEČIMO NASILJE PREMA ŽENAMA! 

Javno predstavljanje programa organizirala je PU Karlovačka u partnerstvu Povjerenstva za ravnopravnost spolova Karlovačke županije, Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije i Ženske grupe Karlovac – Korak, ali i uz podršku ostalih sudionika: Savjeta mladih Grada Karlovca, Tehničke škole Karlovac, GK Zorin dom, Hrvatskog Radio Karlovca, Tvrtke Borovo, SOIH Mreže žena s invaliditetom, Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

U sklopu programa, pripadnici interventne jedinice policije PU karlovačke izveli su tematsku pokaznu vježbu, a u zajedničkoj vježbi tehnika samoobrane pridružile su im se predstavnice Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije i Ženske grupe Karlovac – Korak. U muzičkom dijelu programa nastupio je karlovački pjevač Bob Milan, a Bruno Došen, učenik 4. razreda srednje škole pročitao je pjesme iz svoje zbirke pjesama „Anđeli“. 

Također, tijekom programa Forum kazalište, Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije izvelo je scene vršenja nasilja i na taj način su pokazali kako se krše temeljna ljudska prava, sloboda, jednakost, nacionalna ravnopravnost i ravnopravnost spolova.

Želeći se društveno angažirati u preventivni projekt „Lily“, tvrtka Borovo dizajnirala je novu Startas tenisicu „#RESPECTUS Lily“ te ju je stavila u prodaju, a temeljem sklopljenog ugovora o poslovnoj suradnji s udrugom „B.a.b.e.“ iz Zagreba izdvajat će dio novčanih sredstava u humanitarne svrhe za sklonište za žene žrtve nasilja. Tvrtka Borovo dala je podršku provođenju projekta tako što tijekom ponedjeljka 23. rujna 2019. u poslovnicama Borova u Karlovcu građani ove tenisice mogli kupiti s posebnim popustom, a dio sredstava od kupnje ići će u humanitarne svrhe. Projekt je proveden s ciljem osvješćivanja građana da daju svoj glas protiv nasilja prema ženama te se aktiviraju u izgradnji našeg društva s nultom stopom tolerancije na nasilje.

Više na: https://www.kazup.hr/52-clanci/1001555-obiljezen-nacionalni-dan-borbe-protiv-nasilja-nad-zenama.html