Održan 8. Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije

U subotu 5. listopada uspješno je održan osmi, sada već tradicionalni Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije koji je organiziralo županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u  suradnji s Udrugom žena iz ruralnih područja, a suorganizator i domaćin je bio Grad Koprivnica. 

Na ovoj spektakularnoj manifestaciji u koprivničkom Domu mladih predstavilo se 11 žena iz svih krajeva županije, kao i gošća iz Gradišća u Austriji. Sve one su na svojim štandovima pokazale različitost života u ruralnim područjima. Uz puno mašte su prikazale svaka svoju priču, kojom su pokazale svoj rad, od primarnog zanimanja kroz svakodnevni mar, različite hobije i umjetničke izričaje do društvenog angažmana i očuvanja tradicije.

Posjetitelji su imali priliku uživati u kreativnosti i raznolikosti, ali i kušati sve pripremljeno. Festival nije imao natjecateljski karakter. Bila je to prilika da žene pokažu sve što im je važno i što čini njihov život kvalitetnim i sadržajnim, a samim tim i život njihovih obitelji pa i društvene zajednice u kojoj žive jer su mnoge nositeljice društvenog i kulturnog života u svojim sredinama.

Više o događanju na: 

https://kckzz.hr/brojni-posjetitelji-uzivali-na-8-festivalu-zena-iz-ruralnih-podrucja-koprivnicko-krizevacke-zupanije/
https://rooster.city/zupanija-kc-kz/2019/10/06/odrzan-8-festival-zena-iz-ruralnih-podrucja-koprivnicko-krizevacke-zupanije/
https://prigorski.hr/foto-video-festival-zena-iz-ruralnih-podrucja-koprivnicko-krizevacke-zupanije-predstavio-11-izvanrednih-zena/
https://drava.info/2019/10/foto-video-festival-zena-iz-ruralnih-podrucja
https://latice.hr/festival-zena-iz-ruralnih-podrucja-koprivnicko-krizevacke-zupanije/
https://www.glaspodravine.hr/foto-odrzan-jos-jedan-festival-zena-iz-ruralnih-podrucja/
https://podravski.hr/zene-sa-sela-pokazale-zasto-su-posebne/