Regionalni sastanak o postignućima u provedbi Pekinške deklaracije i Platforme za djelovanje (Peking+25) održava se u Ženevi 29. i 30. listopada

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin, voditeljica je hrvatske delegacije na regionalnom sastanku pod nazivom „Od obveza iz Pekinga do transformirajućih rezultata 2030. – Ravnopravnost spolova u ECE regiji“ u organizaciji Gospodarske komisije UN-a za Europu i Regionalnog ureda UN Women za Europu i Centralnu Aziju koji je organiziran u Ženevi 29. i 30. listopada.

Na sastanku će se predstaviti pregled regionalnih postignuća u provedbi Pekinške deklaracije i Platforme za djelovanje na osnovu nacionalnih izvještaja država članica, s posebnim naglaskom na primjere dobre prakse u uklanjanju jaza između žena i muškaraca putem ekonomskih i socijalnih politika, zaustavljanju nasilja nad ženama, u obrazovanju i ulaganju financijskih sredstava u promicanje ravnopravnosti spolova. Čitavim nizom popratnih događanja (side-events) tijekom dva dana upotpunit će se ukupna slika stanja u regiji.

Zaključci sa sastanka bit će sastavni dio sveobuhvatnog izvještaja o globalnim postignućima koji će Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres predstaviti na 64. zasjedanju UN Komisije za status žena u New Yorku sljedeće godine u ožujku.    
Dnevni red i materijali za raspravu dostupni su na poveznici: http://www.unece.org/index.php?id=51017 . 

Najave