Obilježavanje Međunarodnog dana žena

  • Institut Zaposlena mama u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i Hrvatskom udrugom za nabavnu djelatnost, održat će u utorak 3. ožujka u 13:30 sati u prostorijama HUP-a, Radnička cesta 52/1, javno predstavljanje inicijative pod nazivom MERGE – SNAGA RAZNOLIKE NABAVE.
  • Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Zagreba organizira tematsku sjednicu vezano za položaj žena izbjeglica/migrantkinja. Sjednica će se održati u srijedu, 4. ožujka 2020. u 10:00 sati, u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu.
  • Savez za rodnu ravnopravnost kojeg su osnovale neke od vodećih kompanija u RH (IKEA, Atlantic Grupa, Coca-cola HBC, Tele2 i Astra Zeneca), povodom Međunarodnog dana žena organizira Forum koji će se održati 5. ožujka u prostoru Ureda EU Parlamenta u Hrvatskoj u ulici Augusta Cesarca 4, s početkom u 11 sati, a na Forumu će sudjelovati ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin.
  • U Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu, 5. ožujka 2020. godine s početkom u 10:00 sati, održat će se tematska sjednica Gradske koordinacije za ljudska prava vezano za temu: Položaj Romkinja u suvremenoj zajednici.  
  • Zagrebačka burza i Hrvatska udruga poslodavaca organizatori su događanja pod nazivom "Zazvoni za ravnopravnost spolova!" koje će se održati 6. 3., s početkom u 9:00 sati u prostorijama Zagrebačke burze. "Zazvoni za ravnopravnost spolova!" dio je globalnog događaja "Ring the Bell for Gender Equality", u sklopu kojeg burze diljem svijeta simboličkim zvukom zvona označavaju početak trgovanja na Međunarodni dan žena.
  • Veleposlanstvo Republike Slovenije u Zagrebu organizira okrugli stol "DUGAČAK PUT DO OSTVARENJA" koji će se održati u nedjelju, 8. ožujka 2020., u 18.00 sati, u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Zagreb povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.  
  • Odbor za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora u suradnji s Francuskim veleposlanstvom i Autonomnom ženskom kućom Zagreb organizira održavanje tematske sjednice – okruglog stola o provođenju Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (tzv. Istanbulske konvencije). Okrugli stol održat će se u četvrtak 12. ožujka 2020. godine s početkom u 10:00 sati, Trg sv. Marka 2.


Najave