Udruga "Narcise Đurđevac" u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova upozorile na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke

U sklopu današnje  manifestacije 22. Dan voća Koprivničko-križevačke županije na đurđevačkom Trgu sv. Jurja članice Udruge „Narcise Đurđevac“, u suradnji sa županijskim Povjerenstvom za ravnopravnost spolova, humanitarnom akcijom su upozorile na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Uz vrpce članice Udruge dijelile su i edukativne materijale o važnosti redovitih pregleda dojki kako bi se bolest otkrila što ranije, dok je u velikom postotku izlječiva.

Udrugu žena s bolestima dojke “Narcise” Đurđevac osnovalo je županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova 2011.godine na inicijativu predsjednice Verice Rupčić. Povjerenstvo podržava i aktivno sudjeluje u aktivnostima Udruge te i financijski pomaže rad, a svake godine Udruga i Povjerenstvo zajednički sudjeluju u obilježavanju Dana ružičasta vrpce i Dana zdrave dojke u okviru mjeseca listopada, u kojemu se provodi kampanja usmjerena na prevenciju i edukaciju s ciljem ranog otkrivanja raka dojke.

Današnju humanitarnu akciju su podržali zamjenik župana Ratimir Ljubić, potpredsjednica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Vijest možete pronaći i na web stranici Koprivničko - križevačke županije.