IKEA Hrvatska poduzima dodatne korake na području rodne ravnopravnosti

Uredu za ravnopravnost spolova obratila se tvrtka IKEA Hrvatska kako bi ga izvijestila o dodatnim aktivnostima koje poduzima s ciljem doprinosa postizanju rodne ravnopravnosti u društvu u razdoblju pandemije.
 

Budući da je Ured vrlo uspješno u prethodnom razdoblju surađivao s tvrtkom IKEA Hrvatska, glavna direktorica IKEA Jugoistočna Europa, Sara Del Fabbro i menadžer tržišta IKEA Hrvatska, Nikolaos Migkianis zamolili su ravnateljicu Ureda za pružanje podrške aktivnostima koje provode.
 
Kako izvješća u razdoblju krize uzrokovane pandemijom pokazuju porast pokazatelja svih oblika rodno utemeljenog nasilja, IKEA Hrvatska je, kao vid potpore zaposlenicima/cama koji su doživjeli obiteljsko nasilje, osigurala za njih svu potrebnu podršku, od pravne do psihološke, kao i onu finacijsku (tri plaćene prosječne stanarine u gradu prebivališta žrtve).
 
Također, tvrtka je pokrenula i inicijativu #zajednoudobroti, kojom su donirali preko 575 tisuća kuna u proizvodima i gotovini, s ciljem pružanja podrške ženama i djeci žrtvama nasilja. Dio sredstava je doniran Zakladi Solidarna, a dio za opremanje savjetovališta, sigurne kuće i skloništa Autonomne ženske kuće Zagreb, čiji telefonski broj za prijavu nasilja tvrtka promovira. Povodom 16 dana aktivizma, IKEA Hrvatska pokreće kampanju „Siguran dom je bolji dom“, čiji cilj je osvješćivanje javnosti o problemu rodno utemeljenog nasilja.
 
Ravnateljica Ureda pohvalila je i izrazila podršku svim aktivnostima tvrtke IKEA Hrvatska te ponudila pomoć u promociji aktivnosti koje poduzima u nastojanju suzbijanja rodno utemeljenog nasilja.


Pisane vijesti