Međunarodna organizacija civilnog zrakoplovstva (ICAO) poziva žene na natječaje za zapošljavanje

S ciljem povećanja broja žena u zrakoplovstvu, Međunarodna organizacija civilnog zrakoplovstva (ICAO) poziva sve zemlje članice, uključujući Republiku Hrvatsku, da u suradnji s agencijama za ljudske potencijale identificiraju kvalificirane ženske kadrove zainteresirane za zapošljavanje u toj organizaciji.

ICAO već godinama surađuje s Općom skupštinom Ujedinjenih naroda na provedbi strategije za osnaživanje žena. Organizacija je s tim ciljem poduzela brojne konstruktivne mjere za unapređenje regrutiranja kvalificiranog ženskog kadra i položaja žena unutar ICAO-a. Vijeće Međunarodne organizacije civilnog zrakoplovstva također je dobilo dodatnu preporuku da treba povećati zastupljenost žena u svim profesionalnim kategorijama u zrakoplovstvu te je, s ciljem osiguravanja ravnomjerne zastupljenosti spolova, usvojilo afirmativni akcijski program za regrutaciju i poboljšanje položaja žena koji uključuje i ravnomjernu geografsku zastupljenost.

 

Sukladno akcijskom programu, a putem Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH, Međunarodna organizacija civilnog zrakoplovstva uputila je poziv i Republici Hrvatskoj da upozna što više kvalificiranih žena s natječajima za zapošljavanje u ICAO-u. Zainteresirane kandidatkinje mogu aplicirati i direktno, a sve potrebne informacije o slobodnim radnim mjestima i proceduri potrebnoj za uvrštavanje na listu potencijalnih kandidatkinja za nova radna mjesta mogu pronaći na web stranicama ICAO-a, www.icao.int, odnosno kontaktirati gđu Dianu Wall putem e-maila dwall@icao.int ili telefonom na broj (514) 954-8219, lokal 8117.


Najave