2 milijuna eura za unaprjeđenje položaja žena na tržištu rada temeljem programa bespovratnih sredstava „Žene na tržištu rada“

16. studenog 2010. godine u hotelu Dubrovnik u Zagrebu održano je predstavljanje ugovora o uslugama i programa dodjele bespovratnih sredstava (grant shema) „Žene na tržištu rada“.

Grant shemu „Žene na tržištu rada“ razvio je Hrvatski zavod za zapošljavanje u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala, financiranog iz IV. komponente Instrumenta pretpristupne pomoći IPA u iznosu od 2.000.000 eura. Tijekom predstavljanja uručeni su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava potpisani sa 18 najuspješnijih prijavitelja na natječaj.

Projekti financirani kroz navedeni program dodjele bespovratnih sredstava osmišljeni su s ciljem uključivanja na tržište rada žena koje su suočene s posebnim teškoćama pri zapošljavanju. Hrvatski zavod za zapošljavanje već provodi ugovor o uslugama „Žene na tržištu rada“ kojim se potiče razvoj što učinkovitijih mjera aktivne politike zapošljavanja s ciljem osiguranja lakšeg pristupa ranjivim skupinama žena tržištu rada.

Projekte „Žene na tržištu rada“ predstavila je gđa Ankica Paun Jarallah, ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a na predstavljanju su također sudjelovali te se nazočnima obratili predsjednica Vlade Republike Hrvatske gđa Jadranka Kosor, dipl.iur., g. Paul Vandoren, šef Delegacije Europske Unije u Republici Hrvatskoj te g. Đuro Popijač, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva.



Pisane vijesti