20 godina Ureda pravobraniteljice za djecu

Slika /slike/pravobran za djecu.jpg

Predstavnica Ureda je 20. studenoga, povodom Svjetskog dana prava djeteta, sudjelovala na svečanom obilježavanju dvadeset godina rada Ureda pravobraniteljice za djecu u Hrvatskoj, kojom prigodom je predstavljeno i istraživanje „Mišljenja i stavovi djece i mladih o poštivanju njihovih prava u Republici Hrvatskoj“.

Uz pravobraniteljicu za djecu, skupu se obratio predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović  te predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Regina M. Castillo, izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora, saborska zastupnica Anamarija Blažević i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Marin Piletić.

Nakon inspirativnih pozdravnih riječi te umjetničkog programa, na rezultate istraživanja osvrnuli su se i komentirali ih i predstavnici Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu, djevojke i mladići, koji su istaknuli svoje viđenje najvećih detektiranih problema iz perspektive djece i mladih.

Izlaganja sudionica i sudionika obuhvatila su rad Ureda pravobraniteljice od njegovog nastanka, preko doprinosa u promociji dječjeg prava glasa u Hrvatskoj, do sudjelovanja u Europskoj mreži pravobranitelja za djecu (ENOC).

Pisane vijesti