25 godina Republike Hrvatske u Vijeću Europe

  • Slika /slike/URS SLIKE 2021/Slika 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U okviru aktivnosti obilježavanja 25. obljetnice primitka Hrvatske u Vijeće Europe, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je u subotu, 6. studenoga, postavilo promidžbeni štand na Cvjetnom trgu u Zagrebu, s ciljem približavanja građanima važnosti dvadesetpetogodišnjeg članstva Republike Hrvatske u Vijeću Europe. Partneri u organizaciji ovog događanja bili su Ured za ravnopravnost spolova, Ministarstvo kulture i medija, Ministarstvo turizma i sporta i Ured  za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. 

Na događanju medijima su se obratili ministar vanjskih i europskih poslova, Gordan Grlić Radman i posebni savjetnik predsjednika Vlade, Mate Granić, bivši ministar vanjskih poslova koji je 6. studenog 1996. u Strasbourgu potpisao pristupne ugovore Vijeća Europe.

Interes građana za promidžbenim materijalom i publikacijama koje predstavljaju politike i vrijednosti koje promiče Vijeće Europe, bio je iznimno velik. Ured za ravnopravnost spolova prezentirao je hrvatska izdanja dokumenata Vijeća Europe iz područja ravnopravnosti spolova, koja je preveo i tiskao u prethodnom razdoblju, koja su dostupna i u elektronskom obliku. Ravnateljica sa suradnicima informirala je građane o sadržaju publikacija nastojeći im približiti značaj Vijeća Europe.


http://www.mvep.hr/hr/mediji/priopcenja/25-obljetnica-primitka-republike-hrvatske-u-vijece-europe,37871.html

https://www.glasistre.hr/svijet/primanje-rh-u-vijece-europe-je-bilo-veliko-postignuce-ministar-756491

Pisane vijesti