Egipatska delegacija u posjetu Uredu za ravnopravnost spolova

Djelatnice Ureda za ravnopravnost spolova održale su sastanak s delegacijom Ureda pravobraniteljice Arapske Republike Egipat i Nacionalnog vijeća za žene, koje borave u petodnevnom studijskom posjetu Republici Hrvatskoj.

Djelatnice Ureda predstavile su djelovanje Ureda za ravnopravnost spolova, kao i zakonodavni i institucionalni okvir za ravnopravnost spolova. Posebno zanimanje egipatske delegacije iskazano je za zakonodavnim rješenjima i provedbenim aktima vezanim uz zaštitu žrtava nasilja u obitelji i seksualnog nasilja, o mjerama pozitivne diskriminacije i sudjelovanju žena u političkom i javnom odlučivanju. Razmijenjene informacije i iskustva ocijenile su veoma korisnim i konstruktivnim, s obzirom na to da se u Arapskoj Republici Egiptu tek grade mehanizmi zaštite prava žena, nakon završetka političkih previranja koja su se događala proteklih godina.

Tijekom svog boravka pravobraniteljica Fatma Khafagy i djelatnici/ce njenog Ureda, osim Ureda za ravnopravnost spolova, posjetili su i pravobraniteljstva koja djeluju u Republici Hrvatskoj, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.



Pisane vijesti | Međunarodna suradnja