HAMAG INVEST O ŽENSKOM PODUZETNIŠTVU

U Izvješću o poslovanju Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije u 2012. godini koje je podneseno Hrvatskom saboru navode se programi kroz koje je HAMAG INVEST tijekom 2012. godine podupirao žensko poduzetništvo.

Iz Izvješća proizlazi da je u 2012. godini uvedena snižena cijena za odobravanje jamstava ženama, po programu „Novi poduzetnici“ dok je sustav bodovanja u programima dodjele bespovratnih sredstava po „Poduzetničkom impulsu 2012.“ posebno poticao poduzetništvo žena.

U 2012. godini za projekte koje vode žene omogućeno je 71 jamstvo HAMAG INVEST-a čime se odobrilo 53 milijuna kuna jamstava i omogućilo 148 milijuna kuna investicija ženama poduzetnicama u malom gospodarstvu Republike Hrvatske.

Od 204 bespovratne potpore dodijeljene u okviru projekata koje je provodila Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije u 2012. godini, 48 ih je dodijeljeno ženama poduzetnicama, što čini 23,5%. Ukupan dodijeljeni iznos bespovratnih potpora ženama poduzetnicama iznosi 8.346 tisuća kuna što čini 25,7% ukupnih sredstava za provedbu projekata osiguranih proračunom Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije.

Od ukupno izdanih vaučera za sufinanciranje konzultantskih usluga pri izradi poslovnih planova i investicijskih studija, njih 29, odnosno 24% bilo je usmjereno prema ženama poduzetnicama.



Pisane vijesti