JAVNI NATJEČAJ za pomoćnika/icu predstojnika/ice

Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske raspisuje JAVNI NATJEČAJ za radno mjesto pomoćnik/ica predstojnika/ice – 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme

Natječaj je objavljen u Narodnim novinama br. 73/09 od 24.06.2009.


Klasa: 112-01/09-01/01
Urbroj: 50442-09-02 od 16. VI. 2009. (1523)

Na temelju članka 45. stavka 1. Zakona o državnim službenicima (Narodne novine broj 92/05, 107/07 i 27/08) i članaka 2., 3. i 4. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi (Narodne novine broj 8/06, 8/07 i 13/08), Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske raspisuje

JAVNI NATJEČAJ

za prijam u državnu službu

U URED ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA VLADE REPUBLIKE HRVATSKE

– pomoćnik/ica predstojnika/ice – 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme uz probni rad od 6 mjeseci.

Stručni uvjeti:

– završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij društveno-humanističkog smjera
– 4 godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima
– položen državni stručni ispit
– poznavanje jednoga stranog jezika
– poznavanje rada na osobnom računalu.

Na natječaj se mogu javiti kandidati obaju spolova.
Osim navedenih uvjeta kandidati moraju ispunjavati i uvjete iz članka 48. Zakona o državnim službenicima.

Ako kandidat ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo i ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima. Uz prijavu na natječaj dužan je priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i rješenje o priznatom statusu, odnosno potvrdu o priznatom statusu iz kojeg je vidljivo spomenuto pravo te dokaz da je nezaposlen.

Kandidati se primaju u državnu službu uz obvezan probni rad od šest mjeseci.

Uz prijavu kandidati su dužni priložiti: životopis, dokaz o stečenoj stručnoj spremi, dokaz o državljanstvu, preslik radne knjižice i uvjerenje o položenome državnome stručnom ispitu.

U državnu službu ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 49. Zakona o državnim službenicima.

Natjecati se mogu i kandidati koji nemaju položen državni stručni ispit, a dužni su ga položiti na temelju članka 56. stavka 1. Zakona o državnim službenicima, najkasnije u roku od šest mjeseci od isteka probnog rada. Državni stručni ispit nije dužan polagati kandidat koji ima položen pravosudni ispit.

Stručne i opće sposobnosti kandidata za obavljanje poslova navedenog radnog mjesta testirat će se sukladno odredbama članka 10. stavak 2. i članka 11. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi (Narodne novine broj 8/06, 8/07 i 13/08). Listu kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete propisane javnim natječajem utvrđuje Komisija za provedbu javnog natječaja.

Opis poslova radnih mjesta za koje je raspisan javni natječaj te način testiranja kandidata i područja testiranja te pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata za testiranje, objavit će se na web-stranici Središnjeg državnog ureda za upravu (www.uprava.hr) i na web-stranici Ureda za ravnopravnost spolova (www.ured-ravnopravnost.hr). Na web-stranici Središnjega državnoga ureda za upravu te na web-stranici i na oglasnoj ploči Ureda za ravnopravnost spolova, bit će objavljeno vrijeme održavanja testiranja najmanje osam dana prije testiranja.

Plaća radnog mjesta za koje se vrši prijam utvrđena je člankom 144. Zakona o državnim službenicima i člankom 7. stavak 1. podstavak a) točka 4. Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi (Narodne novine broj 37/01, 38/01, 71/01, 89/01, 112/01, 7/02, 17/03, 21/04, 25/04, 66/05, 131/05, 11/97, 47/07, 109/07, 58/08 i 32/09). Podaci o plaći radnog mjesta za koje se vrši prijam nalaze se na web-stranici Narodnih novina (www.nn.hr).

Prijave se podnose u roku od 8 dana od objave u Narodnim novinama na adresu: Republika Hrvatska, Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, Mesnička 23, Zagreb (s naznakom: »Za javni natječaj – za prijam u državnu službu«).

Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati. Osobe koje podnesu nepotpune ili nepravovremene prijave na javni natječaj, ne smatraju se kandidatima prijavljenima na javni natječaj.

O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.

Ured za ravnopravnost spolova
Vlade Republike Hrvatske


Pisane vijesti