Javni natječaj za vježbenika/cu

Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske raspisuje Javni natječaj za prijam u državnu službu Vježbenika/ce - radi osposobljavanja za obavljanje poslova stručnog suradnika/ce - 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme uz obvezni probni rad od  dvanaest (12) mjeseci.

Natječaj je objavljen u Narodnim novinama br. 2/2013 od 3. siječnja 2013.

Klasa:112-01/12-01/01

Urbroj: 50442-12-05 od 20. XII. 2012. (14)

Na temelju članka 45. stavaka 1. i 2. i članka 47. stavka 2. Zakona o državnim službenicima (Narodne novine broj 49/12 – pročišćeni tekst), članaka 2. i 4. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi (Narodne novine broj 74/10, 142/11 i 53/12), te Dopune Plana prijama u državnu službu u 2012. godini (Narodne novine broj 140/12), Ured za ravnopravnost spolova raspisuje

JAVNI NATJEČAJ

za prijam u državnu službu u:

URED ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA

– vježbenik/ica – radi osposobljavanja za obavljanje poslova stručnog suradnika/ice – 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme uz obvezni probni rad od dvanaest (12) mjeseci.

Stručni uvjeti:

– završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studiji ili specijalistički diplomski stručni studij društvenog ili humanističkog smjera,

– poznavanje engleskog jezika

– poznavanje rada na osobnom računalu.

Na natječaj se mogu javiti kandidati/kinje oba spola.

Osim navedenih uvjeta kandidati/kinje moraju ispunjavati i uvjete iz članka 48. Zakona o državnim službenicima.

U državnu službu ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 49. Zakona o državnim službenicima.

Kandidati/kinje se primaju u državnu službu na neodređeno vrijeme uz probni rad (vježbenički staž) od dvanaest (12) mjeseci.

U svojstvu vježbenika/ice u državnu službu se primaju osobe sa završenim obrazovanjem određene stručne spreme i struke, bez radnog iskustva.

Javni natječaj provodi komisija koju imenuje ravnateljica Ureda.

Komisija utvrđuje popis kandidata/kinja koji ispunjavaju formalne uvjete propisane natječajem.

Za kandidate/kinje prijavljene na javni natječaj koji ispunjavaju formalne uvjete provest će se testiranje radi provjere poznavanja osnova ustavnog ustrojstva Republike Hrvatske i osnova upravnog područja za koje je raspisan javni natječaj.

Opis poslova i podaci o plaći radnog mjesta za koje je raspisan javni natječaj, sadržaj i način testiranja, pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata/kinja za testiranje, objavit će se na web-stranici Ministarstva uprave (www.uprava.hr) i web-stranici Ureda za ravnopravnost spolova (www.ured-ravnopravnost.hr).

Vrijeme i mjesto održavanja testiranja bit će objavljeno na web-stranici Ministarstva uprave i web-stranici Ureda za ravnopravnost spolova najmanje pet (5) dana prije dana određenog za testiranje.

Kandidati/kinje koji ne pristupe testiranju i intervjuu smatrat će se da su povukli prijavu na javni natječaj.

Uz prijavu kandidati/kinje su dužni priložiti:

– životopis (vlastoručno potpisan)

– preslik diplome

– preslik domovnice

– preslik radne knjižice

– preslik uvjerenja nadležnog suda da se protiv podnositelja prijave ne vodi kazneni postupak (ne stariji od 6 mjeseci)

– dokaz o znanju stranog jezika.

U prijavi na javni natječaj navode se osobni podaci podnositelja prijave (osobno ime, datum i mjesto rođenja, adresa stanovanja, broj telefona, po mogućnosti e-adresa) i naziv radnog mjesta na koje se prijavljuje.

Kandidat/kinja koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužan je u prijavi na javni natječaj pozvati se na to pravo i ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje samo pod jednakim uvjetima. Uz prijavu na natječaj kandidat/kinja je dužan priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i rješenje o priznatom statusu, odnosno potvrdu o priznatom statusu iz koje je vidljivo spomenuto pravo, dokaz da je nezaposlen/a (uvjerenje ili evidencijski list Hrvatskog zavoda za zapošljavanje) te dokaz iz kojeg je vidljivo na koji je način prestao radni odnos kod posljednjeg poslodavca (rješenje, ugovor i sl.).

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od 8 dana od objave u Narodnim novinama na adresu: Vlada Republike Hrvatske, Ured za ravnopravnost spolova, Mesnička 23, Zagreb, s naznakom: »Za javni natječaj – za prijam u državnu službu«.

Osobe koje ne podnesu pravovremenu i urednu prijavu ili ne ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja, ne smatraju se kandidatima/kinjama prijavljenim na javni natječaj.

O rezultatima natječaja kandidati/kinje će biti obaviješteni u zakonskom roku.

Vlada RH, Ured za
ravnopravnost spolova



Pisane vijesti