JAVNO PREDAVANJE „SEKSUALNO NASILJE – PREDSTOJEĆI KORACI I IZAZOVI˝ U KOPRIVNICI

Javno predavanje naziva “Seksualno nasilje – predstojeći koraci i izazovi” održano je 7. studenoga, 2014. godine u Gradskoj vijećnici u Koprivnici. Predavanje je održano uz podršku Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko – križevačke županije.

Predavačice na javnom predavanju su bile Maja Vukmanić Rajter, prof. socijalne pedagogije, članica Ženske sobe – Centra za seksualna prava i voditeljica Centra za žrtve seksualnog nasilje te Irena Sarta, savjetnica u Uredu za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske. Cilj javnog predavanja bilo je upoznavanje s osnovnim pojmovima vezanim uz problematiku seksualnog nasilja te upoznavanje s mogućim mehanizmima zaštite, odnosno Protokolom o postupanju u slučaju seksualnog nasilja.

Na javnom predavanju su prisustvovali/e predstavnici/e organizacija civilnog društva (primjerice Udruga žena “HERA” Križevci) te mnogih državnih institucija, odnosno policijski službenici/e, djelatnici/e centara za socijalnu skrb, djelatnici/e općinskih sudova te drugi/e.

Po završetku javnog predavanja prisutni/e su se složili s važnošću donesenog Protokola o postupanju u slučaju seksualnog nasilja te su predstavnici/e institucija istaknuli svoj rad i trud u unaprjeđenju statusa žrtava seksualnog nasilja. Također, prisutni/e su istaknuli i sve više rastuću problematiku elektronskog nasilja, posebno unutar populacije djece i mladih. Predavačice su se složile s prisutnima kako je potrebno zajednički raditi na rješavanju navedenog problema, posebno unutar zajednice djece i mladih.

Javno predavanje je sastavni dio projekta Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske „Moj glas protiv nasilja“/“My voice against violence“ koji financijski podržava Europska unija (u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – PROGRESS). Projekt se odvija u suradnji s dvije partnerske organizacije: Ženska soba – Centar za seksualna prava  i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje.



Pisane vijesti | Projekt "Moj glas protiv nasilja"