Konferencija Postizanje rodne ravnopravnosti: izgradnja ženskog savezništva u politici i civilnom društvu

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovat će na konferenciji "Postizanje rodne ravnopravnosti: izgradnja ženskog savezništva u politici i civilnom društvu" koja će se u organizaciji Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora u suradnji s CESI – Centrom za edukaciju, savjetovanje i istraživanje te Srednjoeuropskom mrežom jednakosti spolova, a uz potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država održati danas od 10 do 13 sati u Hrvatskom saboru, dvorana Ivana Mažuranića.

Cilj konferencije je razmotriti ekonomski, socijalni i politički položaj žena u krizi te razmotriti nove strategije suradnje između žena u političkim strankama i civilnom društvu.

Posebna gošća konferencije je bivša zastupnica u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država gđa Connie Morella. Gđa Connie Morella bila je zastupnica u američkom Kongresu punih 16 godina, četiri je godine obnašala dužnost veleposlanice u OECD-u, a kao zastupnica u Kongresu predano je radila na pitanju položaja žena te predsjedavala ženskom grupom Kongresa.

Priopćenje Hrvatskog sabora i zaključci konferencije



Najave