konzultativni sastanak provoditelja EU PROGRESS i Daphne projekata o problematici nasilja nad ženama


20. svibanja u Bruxellesu je u organizaciji Opće uprave za pravosuđe – Odjela za ravnopravnost spolova Europske komisije održan konzultativni sastanak u svrhu praćenja projekata namijenjen provoditeljima projekata su-financiranih u okviru Programa zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost - PROGRESS i Daphne III Programa.

Na navedenom su sastanku sudjelovale i koordinatorica te voditeljica dvogodišnjeg projekta „Moj glas protiv nasilja“ sufinanciranog u okviru natječaja Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – PROGRESS „Potpora informacijskim i komunikacijskim aktivnostima usmjerenim na uklanjanje nasilja nad ženama“, kao i predstavnici/ce provoditelja projekata iz drugih europskih zemalja.

Na sastanku koji je ispred Europske komisije moderirala Daniela Bankier, voditeljica Odjela za ravnopravnost spolova u Općoj upravi za pravosuđe, se između ostalog razgovaralo o primjerima dobre prakse vezano uz provedbu projekata, daljnjim koracima u njihovoj provedbi, kao i pitanjima vezanim uz financije i obveze financijskog izvještavanja. Predstavljeni su pojedini projekti financirani u okviru navedenih programa Europske unije, kao i rezultati „Istraživanja o iskustvima žena vezano uz različite oblike nasilja“ Agencije za temeljna prava Europske  unije.

Program rada



Stranica