Najava događanja - 10. prosinca - Međunarodni dan ljudskih prava

Obilježavanje 10. prosinca - Međunarodnog dana ljudskih prava u organizaciji Krapinsko-zagorske županije i Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova, s izlaganjem na temu „Rodno osviještenim proračunima – do rodne ravnopravnosti“ koje će se održati u utorak, 08. prosinca, s početkom u 11:00 sati, u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 13, Krapina.

Otvaranje Kuće ljudskih prava Zagreb 10. prosinca 2009. godine u Zagrebu, Selska cesta 112 a i c, s početkom u 12:00 sati.

Okrugli stol „Podizanje lokalnih glasova na nacionalnu razinu: mapiranje područja diskriminacije u pet regija“ u organizaciji udruge B.a.b.e i partnerskih organizacija na projektu Phare 2006. pod nazivom „Podizanje lokalnih glasova na nacionalnu razinu: mapiranje područja diskriminacije u pet regija“ koji će se održati u Kući ljudskih prava Zagreb u okviru programa otvaranja Kuće ljudskih prava 10. prosinca 2009. s početkom u 13:00 sati.

Okrugli stol povodom završetka projekta pod nazivom "Razgovori o odgovornom roditeljstvu" u kontekstu odgoja za ljudska i dječja prava koji će se u organizaciji udruge Mali korak održati 10. prosinca 2009.  s početkom u 18,00 sati  u Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2, Zagreb.

Tematska sjednica Gradske koordinacije za ljudska prava Gradske skupštine Grada Zagreba povodom obilježavanja Dana ljudskih prava na temu „Obrazovanje za ljudska prava i demokratsko građanstvo“ koja će se održati 14. prosinca 2009. godine s početkom u 13:00 sati u Staroj gradskoj vijećnici, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5. Na tematsku sjednicu pozvani su predstavnici/e ureda Vlade RH, predstavnici/e odbora u Hrvatskom saboru, predstavnici/e pravobranitelja, predstavnici/e agencija zaklada i institucija, predstavnici/e fakulteta, organizacija civilnog društva i međunarodnih organizacija te predstavnici/e gradskih upravnih tijela Grada Zagreba.

Najave