Najave obilježavanja 22. rujna - Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

 

  • Tematska sjednica Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora (37. sjednica Odbora) na temu „Prevencija nasilja u obitelji: Učinkovitost sustava psiho - socijalnog tretmana nasilnika“, održat će se u utorak, 21. rujna ove godine s početkom u 11,00 sati u dvorani Ivana Mažuranića (soba 84, polukat) Hrvatskog sabora. 
  • Okrugli stol u organizaciji Autonomne ženske kuće Zagreb na kojem će se predstaviti njihovi prijedlozi Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona te prijedlozi Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kaznenom postupku, održat će se u utorak, 21. rujna ove godine s početkom u 17,30 sati u prostorijama Kulturno informativnog centra u Zagrebu, Preradovićeva 5.
  • Edukativna tribina u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko – križevačke županije na temu borbe protiv nasilja nad ženama, pod nazivom „Doprinesimo sprječavanju nasilja“, održat će se u utorak, 21. rujna ove godine s početkom u 18,00 sati u prostorijama Centra za socijalnu skrb (Dvorana, II. kat) u Koprivnici, Trg Eugena Kumičića 2.
  • Kampanja „Zaustavljanje nasilja je u našim rukama“ u organizaciji Centra za participaciju žena  u društvenom životu provodit će se u utorak 21. rujna i u srijedu 22. rujna ove godine na info – štandu ispred Radio Rijeke od 10,00 do 12,00 sati u Rijeci.
  • Tribina u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Međimurske županije na kojoj će se uputiti zahvale donatorima Doma za žrtve obiteljskog nasilja „Sigurna kuća“, predstaviti projekt udruge „Zora“ i Međimurske županije koji se odnosi na pomoć ženama žrtvama nasilja, financiran iz IPA programa Europske unije te izvesti  monodrama „Žena u crnom“ Gordane Slivke, održat će se u utorak, 21. rujna ove godine s početkom u 10,00 sati u zgradi Scheier u Čakovcu.
  • Mreža žena s invaliditetom Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH organizira obilježavanje 22. rujna – Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u gradovima diljem Republike Hrvatske, gdje će na štandovima predstaviti rad Mreže i putem letaka senzibilizirati javnost o sprječavanju nasilja nad ženama s invaliditetom.  Štand SOIH - a bit će postavljen  u Zagrebu na Cvjetnom trgu u srijedu, 22. rujna ove godine  od 10,00 do 14,00 sati.
  • Polaganje vijenca u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti održat će se u u srijedu, 22. rujna ove godine s početkom u 15,00 sati u Općinskom građanskom sudu u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 84.


Najave