"Novi oblici rada – fleksibilni oblici rada", Hag 24. i 25. listopada 2011.

24. i 25. listopada u Hagu će se održati drugi sastanak razmjene dobrih praksi kojem je domaćin Nizozemska pod nazivom "Novi oblici rada – fleksibilni oblici rada".

Ured za ravnopravnost spolova sudionik je Program razmjene dobrih praksi o ravnopravnosti spolova 2011.-2012. koji se financira u okviru Programa zajednice PROGRESS. Cilj je uzajamno učenje među državama  sudionicama programa  s naglaskom na konkretnim primjerima, mjerama unutar specifičnih politika te mogućnostima prijenosa učinkovitih rješenja u prakse drugih zemalja. Program je otvoren za države članice EU, EFTA/EEA, kandidatkinje i države Zapadnog Balkana.

Godišnje se organizira tri dvodnevna sastanka. Tema sastanka je jedan od prioriteta iz Ženske povelje i Strategije o ravnopravnosti spolova 2010.-2015. Ukupno je planirano šest sastanaka tijekom provedbe programa. Zemlja koja želi prezentirati svoja iskustva postaje zemlja domaćin sastanka te predstavlja svoja specifična iskustva grupi zemalja koje su iskazale interes za sudjelovanjem i prijenosom iskustava u svoj nacionalni kontekst. Sastanci se temelje na materijalima  za raspravu (Discussion papers) koje unaprijed pripremaju neovisni stručnjaci/kinje iz države domaćina, a  neovisni stručnjaci/kinje  drugih država koje sudjeluju na sastanku razmjene dostavljaju  materijale kojima se odgovara na temu. Osim predstavnika/ca Europske komisije, svakom sastanku prisustvuju dvije osobe iz pojedine zainteresirane države – jedan/na neovisni stručnjak/inja te predstavnik/ca državne uprave.



Pisane vijesti | Međunarodna suradnja