OBAVIJEST kandidatima/kandidatkinjama povodom objavljenog javnog natječaja za prijam vježbenika/ce

-radi osposobljavanja za obavljanje poslova stručnog suradnika/ce - 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme
u Uredu za ravnopravnost spolova Vlade RH
OPIS POSLOVA, PODACI O PLAĆI RADNOG MJESTA, PRAVNI I DRUGI IZVORI, SADRŽAJ I NAČIN TESTIRANJA

Opis poslova službeničkog radnog mjesta stručnog suradnika/ce

Proučavanje i stručna obrada složenijih pitanja i problema iz područja ravnopravnosti spolova i izrada odgovarajućih prijedloga, suradnja u izradi zakonskih prijedloga i drugih propisa, obavljanje odgovarajućih stručnih poslova vezanih uz financijsko - planske i računovodstvene poslove i praćenje obračuna poslovanja, informiranje, odnosi s javnošću i izdavačka djelatnost, te obavljanje ostalih odgovarajućih stručnih, općih i tehničkih poslova koje mu/joj povjeri ravnateljica Ureda.

Podaci o plaći

Plaću navedenog radnog mjesta čini umnožak 85% koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta, koji iznosi 1,20 i osnovice za izračun plaće, utvrđenog Uredbom o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi (Narodne novine, br. 37/01, 38/01, 71/01, 89/01, 89/01, 112/01, 7/02, 17/03, 197/03, 21/04, 25/04, 66/05 131/05, 11/07, 47/07, 109/07, 58/08, 32/09, 140/09, 21/10, 38/10, 77/10, 113/10, 22/11, 142/11, 31/12, 49/12, 60/12, 78/12, 82/12, 100/12, 124/12 i 140/12).

Pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata/kandidatkinja za testiranje

  • Ustav Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 85/10 - pročišćeni tekst)
  • Zakon o ravnopravnosti spolova (Narodne novine, br. 82/08)
  • Zakon o suzbijanju diskriminacije (Narodne novine, br. 85/08)
  • Nacionalna politika za ravnopravnost spolova, za razdoblje od  2011. do 2015. godine (Narodne novine, br. 88/11)
  • Nacionalna strategija zaštite od nasilja u obitelji, za razdoblje od 2011. do 2016. godine (Narodne novine, br. 20/11)

Literatura se može pronaći na web - stranicama Ureda za ravnopravnost spolova: www.ured-ravnopravnost.hr, web - stranicama Ministarstva uprave: www.uprava.hr i web - stranicama Narodnih novina: www.nn.hr.

Testiranje i razgovor s Komisijom

Pravo pristupa na testiranje imaju kandidati/kandidatkinje koji su dostavili pravovremene i uredne prijave te koji ispunjavaju formalne uvjete propisane javnim natječajem.
Komisija za provedbu javnog natječaja utvrđuje popis kandidata/kandidatkinja koji ispunjavaju formalne uvjete propisane natječajem. O ispunjavanju formalnih uvjeta i pravu sudjelovanja na testiranju za predmetno službeničko radno mjesto kandidati/kandidatkinje će biti pravovremeno obaviješteni putem elektroničke pošte ili na drugi odgovarajući način.

Za kandidate/kandidatkinje prijavljene na javni natječaj koji ispunjavaju formalne uvjete provest će se pismeno testiranje radi provjere poznavanja osnova ustavnog ustrojstva Republike Hrvatske, osnova upravnog područja zaštite i promicanja ravnopravnosti spolova, provjere poznavanja engleskog jezika i poznavanja rada na računalu (MS Word, MS Excel, Internet).

Za svaki dio provjere znanja, sposobnosti i vještina kandidatima/kandidatkinjama se dodjeljuje određeni broj bodova od 0 do 10. Smatra se da su kandidati/kandidatkinje zadovoljili na testiranju ako su za svaki dio provjere znanja, sposobnosti i vještina ostvarili najmanje 5 bodova.

Kandidati/kandidatkinje koji su zadovoljili na testiranju pristupaju razgovoru s Komisijom, koji će se obaviti nakon utvrđivanja rezultata testiranja. Komisija kroz razgovor s kandidatima/kandidatkinjama utvrđuje interese, profesionalne ciljeve i motivaciju kandidata/kandidatkinja za rad u državnoj službi. Rezultati razgovora s Komisijom boduju se na isti način kao i testiranje.

Za kandidata/kandidatkinju koji ne pristupi testiranju i razgovoru s Komisijom smatrat će se da je povukao prijavu za javni natječaj.

Nakon provedenog razgovora Komisija utvrđuje rang listu kandidata/kandidatkinja prema ukupnom broju bodova ostvarenih temeljem provjere znanja, sposobnosti i vještina te razgovora. Na rang - listi se navode samo kandidati/kandidatkinje koji su zadovoljili na provjeri znanja, sposobnosti i vještina te razgovoru. Ravnateljici Ureda Komisija dostavlja Izvješće o provedenom postupku uz koje se prilaže rang - lista kandidata/kandidatkinja koje predlaže za prijam u državnu službu. Ravnateljica Ureda donosi rješenje o prijamu u državnu službu izabranog kandidata/kandidatkinje, koje će biti dostavljeno svim kandidatima/kandidatkinjama prijavljenim na javni natječaj.

Vrijeme i mjesto održavanja testiranja bit će objavljeno na web stranici Ministarstva uprave i web stranici Ureda za ravnopravnost spolova najmanje pet (5) dana prije dana određenog za testiranje.

Pravila testiranja

  1. Po dolasku na provjeru znanja od kandidata/kandidatkinja će biti zatraženo predočavanje odgovarajuće identifikacijske isprave radi utvrđivanja identiteta. Kandidati/kandidatkinje koji ne mogu dokazati identitet, kao i osobe za koje se utvrdi da nisu podnijele prijavu na javni natječaj za radno mjesto za koje se obavlja testiranje, ne mogu pristupiti testiranju.
    Za vrijeme provjere znanja i sposobnosti nije dopušteno: koristiti se bilo kakvom literaturom odnosno bilješkama, koristiti mobitel ili bilo kakva druga komunikacijska sredstva, napuštati prostoriju u kojoj se provjera odvija bez odobrenja osobe koja provodi testiranje, razgovarati s ostalim kandidatima/kandidatkinjama niti na drugi način remetiti njihovu koncentraciju.
    Svi kandidati/kandidatkinje prijavljeni na javni natječaj imaju pravo uvida u dokumentaciju koja se odnosi na javni natječaj.

KOMISIJA ZA PROVEDBU JAVNOG NATJEČAJA



Pisane vijesti